Mortex

De Jae-Mortes - Genealogie

De Blau was de laatste om te worden benoemd tot lid van de Orde van het Gulden Spoor en het Menz is de eerste. Er zijn geen verdere informatie beschikbaar op deze aard, behalve dat het gezin uit Rotterdam, Nederland. Tijdens de jaren '60 en de jaren '70 waren er meer mannen van de Orde van het Gulden Spoor dan alle andere. Hun nummers werden verminderd wanneer de bestelling werd hervormd in 1969.

Jae Mortes en zijn vrouw Margot eerste geregistreerde hun terugkeer naar Nederland in 1665 na als eerste toegewezen aan Engeland. Het was een belangrijk bezoek aan St. Johns dat het paar was om te maken, dat is wanneer zij nam de naam Mortes. Het gezin is een van de oorspronkelijke Nederlandse sefardische joden die in het zuiden van Engeland hebben gewoond.

Er was weinig melding gemaakt van de familie of hun ouders in hun eerste gepubliceerde referentie van hen na de dood van Walter van Mozes. De nieuwe Jood verslag van Engeland en Wales vond dat hun oorspronkelijke woonplaats was in Cinque Lane, nee. 1, Temple Street. De familie wordt overleefd door twee zonen en twee dochters.

De familie is vernoemd naar hun vader Walter Mozes en hun grootvader Abraham, die Jacob Moet getrouwd en werd roepen Jae. De term 'Jae' is de Nederlandse uitspraak van James, de kleinzoon van Mozes, die Adam wordt genoemd.

De Mortes familie geschiedenis van Nederland, toen de eerste rapport werd geschreven was misschien meer obscure dan het verzamelen van geslachtsregisters nu bekend als de familie Jae Mortes. Als zodanig, toen de krant werd een nationale aangelegenheid van de krant onder meer de familie in zijn genealogie en statistieken.

De familie Mortes is ontstaan ​​vanuit de stad Wittenberg, nu onderdeel van Friesland, hoewel sommige familieleden nog steeds woonde daar tot het einde van de vorige eeuw. Zoals de auteurs van de krantenartikelen lijkt het waarschijnlijk dat de naam is afgeleid van de joden in de stad. De naam 'Mortes' werd niet gegeven tot na een bezoek aan Nederland met de ouders.

De familie Mortes heeft gewoond in zowel Noord- als Zuid-Engeland voor en nadat hij de leden van de Jae. Hoewel sommige leden hun nieuwe huis niet hebben bezocht meer dan vijftig jaar, werden zij die eraan verbonden zijn. De originele verhuizing was in 1587, maar aangenomen wordt dat er een familie van een soortgelijke naam die in Nederland woont vóór die datum. De relatie met de oorspronkelijke Joden of Sefardiem, en de verbindingen met Israël niet bekend.

De belangrijkste verbinding met Israël, is dat van de eerste kleinzoon geboren om een ​​Jood. Dit was de eerste van vele afstammelingen van dit lid van de Jae. Het lijkt waarschijnlijk dat de eerste kleinzoon werd geboren aan Joodse ouders, maar is niet zeker, vooral omdat hij werd geïdentificeerd als 'in Nederland', dat is een andere schrijfwijze van 'Spanje', waarvan hij een afstammeling kunnen zijn geweest.

Hoewel de familie Jae Mortes ooit geleefd zou hebben in Nederland, werd het land uiteindelijk doorgegeven aan hen door de Willem van Oranje. Hoewel het onwaarschijnlijk lijkt dat ze verhuisd naar Jeruzalem in tijden van nood, in een tijd van nood de familie zou het zeker hebben genomen in die richting. Hoewel er geen direct bewijs dat ze ooit bekend waren er te hebben bezocht, is het zeker heel goed mogelijk dat ze zouden kunnen hebben.

De volgende generatie, de Mortes, had ook een joodse grootvader, Levi, die bekend staat om te hebben gevestigd op het eiland Rhodos. Levi is bekend een gedicht te hebben geschreven in het Hebreeuws op Cyprus. Hetzelfde gedicht, dat is ondertekend als 'Josonus Levinus' wordt verondersteld te zijn gepubliceerd in de krant. Het is niet bekend of Josonus de grootvader van Levi was.

De Jae Mortes stamt af van vier mannen van deze naam. Het is niet bekend hoeveel generaties bestaan ​​al sinds het begin van de Jae Mortes die misschien niet in Londen hebben geleefd. Sinds de jaren 1900 is er een groot deel van genetisch onderzoek uitgevoerd door moderne wetenschappers om de afstamming van deze families te onderzoeken. We kunnen alleen maar gissen over hun achtergronden.