Burgelijke Bouwkunde

Burgelijke bouwkunde draait allemaal om het ontwerpen, bouwen en onderhouden van structuur, zoals voetgangers- en autobruggen, stadions, kantoren en woningen. Het is een veelomvattende tak van wetenschap, omdat de toepassing van techniek, wetenschap, functioneel ontwerp, esthetiek en tal van wetten voor bouw en veiligheid vereist is.

Bouwkundigen hebben kennis van civieltechnische en betonbouwkundige problemen, zoals sanitaire installaties, airconditioning, stabiliteit, sterkte en stijfheid, met als resultaat een constructie die veilig, sterk en duurzaam is. Ze oefenen ook leiding over de bouwprojecten, beveiligingen van technieken om veilig te bouwen, controleren het gebruik van materialen en bewaken de kosten.

Om te begrijpen hoe bouwprojecten werken, onderzoeken bouwkundigen de technische principes, de sociale invloed van de bouw en de wetten en regelgeving rond bouw en veiligheid. Ook allen die betrokken zijn, zoals ontwerpers, bouwlieden, aannemers en lokale overheden.

Het begrijpen van en werken met burgerlijke bouwkunde biedt een breed scala aan carrièremogelijkheden voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontwerpen, bouwen of beheren van verschillende publieke en private bouwprojecten. Met de juiste kennis en vaardigheden kan iedereen die geïnteresseerd is in het ontwerpen van gebouwen, constructies en esthetische waarde aan hen toevoegen, helpen bij het opbouwen van een succesvolle carrière in de civieltechnische bouwkunde.

Bouw

Interessante links